22. septembra 2018.

NOVOSADSKI SAJAM

 

Do stranih turista na Sajmu turizma u Novom Sadu

 

Direktan kontakt, vidljivost i prilika za promociju za više od 30.000 posetilaca, 450 firmi iz zemlje i inostranstva, institucija i organizacija iz 20 zemalja i 700 predstavnika medija, deo su motiva za učešće na Sajmu turizma od 3. do 5. oktobra. Međunarodni sajmovi „Lorist“, u okviru kojih je i Turizam, objedinjuju ponudu lova, ribolova, turizma, ekologije i sporta i predstavljaju centralno mesto za stručnu javnost i široku publiku iz regiona.

Očekuju se izlagači iz Srbije, Mađarske, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Rumunije, Bugarske, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Austrije i Nemačke, ali i iz Češke, Slovačke, Moldavije, Ukrajine i Rusije.

Kako bi izlagačima omogućio da nastupom postignu što bolje rezultate, pronađu nove partnere, prošire poslovanje i svoje usluge plasiraju i na ino tržište, Novosadski sajam će organizovati B2B sastanke u četvrtak, 3. i petak, 4. oktobra.

Od prošle godine Sajam organizuje dolazak poslovne posete iz inostranstva, a i ove godine ugostiće 10 ino-turoperatora specijalizovanih za banjski, spa i velnes turizam. Direktne sastanke imaće isključivo sa izlagačima na Sajmu turizma s ciljem da se učesnicima Sajma obezbede dodatne pogodnosti i unapredi sajamski nastup. 

Uz to, biće omogućeni i sastanci sa turističkim poslenicima koji dolaze kao poslovna publika povodom Sajma turizma, u sklopu Regionalnog poslovnog foruma koji prati Skupštinu evropskih regija u organizaciji  Skupštine AP Vojvodina, Privredne komore Vojvodine, Razvojne agencije Vojvodine, Novosadskog sajma i Evropske mreže preduzetništva.

Prijavljivanje za sastanke je na online platformi , gde su navedeni i svi ostali detalji skupa.  

Značajna grupa poslovnih posetilaca su i predstavnici granskih sindikata i sindikalnih organizacija velikih kompanija koji će sa izlagačima na Sajmu dirketno ugovarati putovanja za svoje članove, a susreti su predviđeni za 3. i 4. oktobar. I subota,  5. oktobar, je predviđena za poslovne susrete, jer je Novosadski sajam aktivno uključio i predstavnike udruženja penzionera da na Sajmu dirketno ugovaraju i putovanja i odmore za svoje članove.

Svi zainteresovani za izlaganje, na najlepšim priredbama Novosadskog sajma, mogu da iskoriste terminske popuste prilikom ugovaranja nastupa. Do 31. jula, za avansne uplate odobrava se popust 4,5 %,  od 1. do 31. avgusta biće 3% , dok će od 1. septembra važiti cene iz Prijave.

Ujedno, svi izlagači stiču pravo na popust od 20 odsto kada prijavljuju eksponate na ocenjivanje kvaliteta proizvoda.

 

I ove godine Novosadski sajam je pripremio brojne manifestacije koje svakako treba posetiti.

 

Ukoliko želite da vidite bogatstvo manifestacija sa datumima održavanja kliknite na link ispod.

Kalendar_priredbi_2019