10. jula 2016.

Uslovi prodaje i isporuke

Minimalna vrednost porudžbine fizičkih lica za sadnice i ostale artikle (osim semena) je 1.500,00 dinara,  za semena  je 500,00 dinara.

Za ostale kupce (preduzeća, ustanove, gazdinstva i sl. minimalna porudžbina je vrednost od 50.000 dinara).

Troškovi isporuke se posebno zaračunavaju i plaćaju kurirskoj službi i iznose:

za semena (težina paketa do 1kg): 190,00 din (ako su samo semena bez lukovica i sadnica),

za seme, sadnice i ostale artikle (težina paketa od 2 – 50kg): 380,00 dinara,

–  paketi preko 50kg zavisno od težine pošiljke naplaćuju se po standardnoj tarifi kurirske službe.

Pakovanje se posebno naplaćuje (50-150,00 dinara po kutiji).

Porudžbine se dostavljaju u roku od nekoliko radnih dana (2-3), na kućnu adresu, kurirskom službom. Ukoliko je potrebno da kurir najavi dolazak što je obično neposredno pre isporuke, važno je da telefon koji se ostavi kao kontakt uvek dostupan. Prodavac takodje kontaktira kupca da najavi slanje.  U slučaju da prodavac ne može da kontaktira kupca porudžbina neće biti poslata.

Reklamacije koje se odnose na količinu semena u pakovanjima i ispravnost lukovica i sadnica primaju se u roku od 7 dana od prijema pošiljke uz obavezno vraćanje reklamiranog. Ukoliko po prijemu pošiljke utvrdite bilo kakvo oštećenje, pošiljku možete vratiti, a mi ćemo poslati druge proizvode u zamenu ili vratiti iznos plaćene pošiljke i troškova isporuke. Klijanje semena i lukovica i gajenje sadnica zavisi od uslova  i ne podleže reklamaciji. Zbog prirode štampe moguće je manje odstupanje boje cvetova u prirodi.

Pošiljku odmah po dobijanju raspakovati. Semena do setve i lukovice do sadnje, čuvati na hladnom, a biljke po potrebi presaditi i zaliti.